Сметана с ягоди
Необходими продукти:
400 мл. течна сметана
150 гр. кисело мляко
5 с.л. захар
300 гр. ягоди
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната със захарта, докато се сгъсти. Прибавете киселото мляко и разбъркайте на ръка, докато получите хомогенна смес.
Пасирайте ягодите и ги добавете към сместа.
Разпределете на порции и декорирайте по желание.
Меденки
Необходими продукти:
2 бр. яйца
1/3 ч.ч. захар
60 гр. масло
40 мл. олио
4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
100 гр. сладко
Начин на приготвяне:
Смесваме меда и содата и варим на тих огън около 2/3 минути, докато придобие кехлибарен цвят. Махаме сместа от огъня и прибавяме маслото и олиото. Бъркаме докато се разтопи маслото. Оставяме леко да изстине. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме към сместа. Прибавяме брашното и месим меко тесто. Прибираме в хладилника за да се охлади. Разточваме тестото, правим формички и ги слагаме в намаслена тава. Печем в предварително загрята фурна на около 180-190C.
Накрая изборът е ваш дали да ги украсите или да ги слепите със сладко.
*Ако обичате по-ароматни меденки можете да добавите джинджифил или канела.
Мляко с ориз
250гр. ориз
1л. прясно мляко
150 мл. вода
7 с.л. захар
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. канела
Начи на приготвяне:
Оризът се сипва в тенджера и се налива водата. Бърка се на силен огън, докато я поеме за около 5 минути.
Намалява се котлона и се долива млякото. Добавят се захарта и ванилията. Оризът се вари в млякото, докато го поеме.
Млякото с ориз се разпределя на порции в купички или чашки и се поръсва отгоре канелата. Десерта може да се поднесе както топъл, така и студен. Аз лично предпочитам всички кремчета топли - по вкусни са ми.
Свеж десерт :)
Ягодов чийзкейк с праскови
Сметана с ягоди
Необходими продукти:
400 мл. течна сметана
150 гр. кисело мляко
5 с.л. захар
300 гр. ягоди
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната със захарта, докато се сгъсти. Прибавете киселото мляко и разбъркайте на ръка, докато получите хомогенна смес.
Пасирайте ягодите и ги добавете към сместа.
Разпределете на порции и декорирайте по желание.
Пасирайте ягодите и ги добавете към сместа.
Разпределете на порции и декорирайте по желание.
Меденки
Необходими продукти:2 бр. яйца
1/3 ч.ч. захар
60 гр. масло
40 мл. олио
4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
100 гр. сладко
Начин на приготвяне:
Смесваме меда и содата и варим на тих огън около 2/3 минути, докато придобие кехлибарен цвят. Махаме сместа от огъня и прибавяме маслото и олиото. Бъркаме докато се разтопи маслото. Оставяме леко да изстине. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме към сместа. Прибавяме брашното и месим меко тесто. Прибираме в хладилника за да се охлади. Разточваме тестото, правим формички и ги слагаме в намаслена тава. Печем в предварително загрята фурна на около 180-190C.
Накрая изборът е ваш дали да ги украсите или да ги слепите със сладко.
*Ако обичате по-ароматни меденки можете да добавите джинджифил или канела.
Мляко с ориз
250гр. ориз
1л. прясно мляко
150 мл. вода
7 с.л. захар
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. канела
Начи на приготвяне:
Оризът се сипва в тенджера и се налива водата. Бърка се на силен огън, докато я поеме за около 5 минути.
Намалява се котлона и се долива млякото. Добавят се захарта и ванилията. Оризът се вари в млякото, докато го поеме.
Млякото с ориз се разпределя на порции в купички или чашки и се поръсва отгоре канелата. Десерта може да се поднесе както топъл, така и студен. Аз лично предпочитам всички кремчета топли - по вкусни са ми.
Свеж десерт :)
Кекс |
Необходими Продукти:
яйца - 5 броя
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч.
олио - 1/4 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 1 прахче
сода - 1 щипка
Приготвяне на кекса:
Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксет и се добавят киселото мялко със содата в него, олиото и хубаво се разбива. Добавя се брашното на части заедно с бакпулвера и ванилията. Сипете 2/3 от готовата смес в подмазнена и леко набрашнена тефлонова тава или форма за кекс. Останалта смес разбъркайте с 1 с.л. какао или 1 пакетче 3 в 1. Сипете какаовата смес произволно върху останалата. Кексът се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса за около 45 минути. Охлажда се и се обръща в подходяща чиния. Украсата е по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар