Пиле в палачинка
Необходими продукти:
6 бр. готови палачинки1 пушено или варено пилешко бутче200 гр. гъби25 гр. масло3 кисели краставички1 малка кофичка сметана200 гр. кашкавал1 ч.ч. прясно мляко2 с.л. брашно /без връх/50 гр. маслочерен пиперКак да си приготвим Пилешко месо в палачинка
Нарязаните гъби се задушават в масло. Киселите краставички се нарязват на кубчета, кашкавала се настъргва, пилешкото месо се нарязва. От маслото, брашното и млякото се прави сос бешамел. Загрява се масло, добавя се брашното и леко се запържва изсипва се млякото, бърка се. Като се сгъсти се маха от огъня.Гъбите, краставичките, месото, кашкавалът, черния пипер, заедно със соса и сметаната се смесват, като оставяте малко кашкавал за наръсване. В края на палачинката се слага от сместа завива на руло или на четири и се слага в тава намазана с масло. Нареждат се всичките палачинки поръсват се с кашкавал и се запичат леко.
Интересни розички с които да впечатлите своите гости.
Полезна информация за паниране на кашкавал и сиренца
Хрупкави картофени кюфтета на фурна.
Тъй като печеното е по-полезно от пърженото, ще ви предложа друг вариант на пържените картофени кюфтета. Надявам се да ви хареса.
Необходими продукти:
За картофите: 1 кг. картофи, 200/300 гр. краве сирене, 1 малка глава лук(пресен или стар), половин връзка копър, сол, чубрица
За панировката: 7 с.л. брашно, 7 с.л. галета, 1 яйце
За соса: 300 гр. кис. мляко, 2/3 с.л. майонеза, 2 скилидки чесън, 5 стръка копър, сол
Начин на приготвяне:
Първо сварявате картофите в подсолена вода. След като се сварят ги обелвате и ги намачквате или ги стържете на ренде. Смесвате ги с натрошеното сирене, ситно нарязаните лук и копър. Прибавяте 2 щипки чубрица и сол на вкус, ако е необходимо.
След като смесите всичко, оставяте картофите в хладилника за 30 мин. да постегнат.
Изваждате от хладилника. В намаслена тава слагате хартия.
Започвате с оформянето на кюфтетата, като през 2/3 може да си мокрите ръцете, за да ви е по-лесно. Оформеното кюфтенце го овалвате в брашно, яйце и галета, след което се нарежда в тавата.
Изпичат се за около 30 мин. на 200 градуса или до получаване на златиста коричка, може да ги обърнете след това на другата страна.
Соса: Смесва се киселото мляко с майонезата, слага се счукания чесън, ситно нарзания копър, сол на вкус и всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Бързо, лесно, вкусно! Пипер със сирене и заливка на фурна.
Това предястие много наподобява на пиперки бюрек. Приготвя се лесно и бързо. Подходящо е за домакини без време или такива, които просто са изморени.По желание може да добавите и ред домати, аз съм пробвала и така.
От горе се поръсва с магданоз и се сервира топло. Или вместо това, заменете магданоза с копър, разбъркан със сиренето.
Бон апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар